Організації загальностудентського представництва в УСРР у 1920-ті роки - Кравчук, Х. (Схід, 2009)
У статті розглянуто процес відтворення, діяльності та ліквідації організацій загальностудентського представництва. Зокрема, увагу сконцентровано на формах, методах та засобах їх діяльності, участі студкомів, факкомів та курскомів в управлінні ВНЗ і розгортанні
студентського самоврядування. Проаналізовано причини їх заміни студентськими проф-
спілками. Processes of restoration, activity and liquidation of students mission organizations were examined in the article.
Particularly, attention was focus ed o n the fo l l owi n g: forms, methods an d ways of their activity; рarticipation in
management of higt education establishment of student, faculty and course committees. Development of student self
administration.