Історичний досвід патріотичного виховання військовослужбовців у Російській Федерації - Гозуватенко, Г. (Схід, 2009)
У статті проаналізовано досвід патріотичного виховання військовослужбовців у Російській Федерації, зокрема його юридичне та фінансове забезпечення, релігійна складова, участь громадського сектора. Наведено конкретні приклади виконання державних програм "Патриотическое воспитание граждан Российской Федерации...". Акцентовано увагу на доцільності проведення подібних акцій та державної підтримки для укріплення бойового духу Збройних Сил України. The historical experience is analyzed after the process of servicemen's education of contract service, problem of forming of high morally-battle qualities at the Russian army.