Характеристика моделей управління розвитком персоналу промислового підприємства - Колосок, В.; Алістаєва, А. (Схід, 2009)
У статті розглянуто та узагальнено заходи щодо розвитку трудового персоналу на
підприємствах. На основі їх детального аналізу виділено три основних моделі управління
розвитком трудового персоналу промислового підприємства, описані їхні основні характерні ознаки та властиві елементи, охарактеризовано джерела отримання підприємством
ефекту від застосування кожної з моделей управління розвитком персоналу. The article examines and generalizes measures concerning work collective's development that are exercised at
the enterprises. After the detailed analysis we determined three main management model types of the personnel's
development of the industrial enterpris e. We also described their basic characteristic fetures and appropriate
components, defined the sources to obtain the effect of application afore-mentioned management model types of the
personnel development.