Комплексна характеристика методів ціноутворення на житлово-комунальні послуги - Полуянов, В.; Савенко, А. (Схід, 2009)
У статті виконано порівняльний аналіз діючих у світовій практиці підходів щодо ціноутворення на житлово-комунальні послуги та зазначені можливості їх використання в Україні. Описані існуючі структури та види тарифів на послуг и житлово-комунальних підприємств. Охарактеризовані основні аспекти державної політики щодо формування цін і тарифів у житлово-комунальній сфері. Розкриті особливості методів та видів тарифів, що використовуються сьогодні в ціноутворенні на житлово-комунальні послуги. In the article the comparative analysis of operating in the world practice approaches in the field of pricing on housing services is carried out and possibilities of their application in Ukraine are marked. The variety of the price structure and types on housing services is given. The basic aspects of Ukrainian public policy on the improvement of the price formation method in the housing field are described. Thus, the features of methods and tariff types which are used in the pricing on housing services on the modern stage of economy development are grounded.