Листопадова 1918 р. національно-демократична революція на західноукраїнських землях - Карпенко, О.Ю. (Український історичний журнал, 1993)
Проблеми відродження української нації протягом тривалого часу не діставали глибокого розкриття в заідеологізованій радянській історіографії, часом замовчувалися, а то і просто фальсифікувалися. «Білою» плямою в історичній науці стала, зокрема, й листопадова національно-демократична революція на західноукраїнських землях у 1918 р.