Moї спомини про недавнє минуле (1914–1918) (Продовження) - Дорошенко, Д. (Український історичний журнал, 1993)
Анархія поширюється на чернігівщину. Вибори всеросійських установчих зборів. Під загрозою большевицької навали. Я покидаю чернігів. Сумна зустріч нового року. Большевицьке повстання і боротьба за київ. Українська столиця під вогнем московсько-большевицьких гармат.