Першоієрарх нової української церкви митрополит Василь Липківський - Пащенко, В.О.; Рибачук, М.Ф. (Український історичний журнал, 1993)
Він жив у складний, суперечливий, але по-своєму доленосний час. Такою ж суперечливою і трагічною виявилась i доля митрополита Василя Липківського, непересічної особи українського розстріляного Відродження двадцятих років.