Демографічні фактори розвитку соціального капіталу - Драгомірова, Є. (Схід, 2009)
У статті проаналізовано тенденції змін основних демографічних показників в Україні й Донецькому регіоні зокрема, показано вплив цих факторів на розвиток соціального капіталу. Акцентовано, що дослідження демографічних факторів формування соціального капіталу на державному і регіональному рівнях дозволяє відповідним державним органам управління отримувати повну інформацію стосовно будь-яких змін демографічного розвитку та вживати заходів з оптимізації параметрів трудового та інтелектуального потенціалу населення. In the article the tendencies of changes of basic demographic indicators are analysed in Ukraine and Donetsk region in particular, influence of these factors is rotined on development of social capital. It is accented, that research of demographic factors of forming of social capital on state and regional levels allows the proper public organs of management to get complete information on any changes of demographic development and take measures from optimization of parameters of labour and intellectual potential of population.