Діяльність Теофіла та Ярослава Окуневських у Віденській "Січі" - Мельник, В. (Схід, 2009)
У статті на основі широкої джерельної бази розглянуто діяльність відомих громадських
і політичних діячів національного українського руху Ярослава і Теофіла Окуневських у
Віденській "Січі", найстарішої української студентської організації, яка відіграла видатну
роль в історії українського національного відродження на територіях, окупованих Австро-
Угорською імперією. Проаналізовано розвиток товариства Віденська "Січ" та його вплив
на розвиток суспільно-політичної думки серед української інтелігенції у Віденському університеті. Based on extensive source base and examined the activities of Yaroslav Teofil Okunevskyh in Vienna "the Sich". We
consider the development of Viennese society and its impact on the development of social and political thought among the
Ukrainian intelligentsia in Vienna University.