Формування ідеології авторитаризму та її поширення в СРСР та УСРР протягом 1920-х років - Ситник, О. (Схід, 2009)
Стаття присвячена аналізу процесу формування ідеології авторитаризму в СРСР та УСРР. Ураховано особливості трансформації більшовизму в авторитарну форму правління через запровадження "воєнного комунізму" й непу. Особлива увага приділена розкриттю сутності авторитаризму. The article is devoted to the analysis of process of forming of ideology of avtoritarizma in USSR and USRR. The features of transformation of bolshevism are taken into account in the authoritarian form of rule by introduction of "military communism" and policy new economic. The special attention is spared to opening of essence of avtoritarizma.