Міжвузівська науково-практична конференція «Місце України у світовій історії та особливості вивчення даної проблеми у педагогічному вузі» - Мельниченко, О.В.; Шутов, О.Г. (Український історичний журнал, 1993)
17-І8 грудня 1992 р. у Києві відбулася міжвузівська науково-практична конференція, присвячена питанням, пов'язаним з проблемами боротьби народу України за національне самовизначення, утвердження української державності, місця України на міжнародній арені. Особливу увагу на ній було приділено методичним аспектам викладання історії України в педагогічному вузі.