Висвітлення історії українського єврейства в «Короткій єврейській енциклопедії» - Левін, В. (Український історичний журнал, 1994)
Як відомо, до останнього часу історія євреїв, одного з найдавніших народів світу, в колишньому СРСР, в тому числі і в Україні, практично не висвітлювалася. Більше того, її ніби зовсім не існувало. Тим часом саме в Україні євреї живуть поруч з українцями протягом сторіч.