Люди серед людей - Сокирянська, P.М. (Український історичний журнал, 1994)
Ці нариси — про реальних людей і реальні події, що мали місце в часи німецької окупації України. Автор прагне показати в них гуманізм українців, представників інших національностей, які, ризикуючи життям, рятували євреїв. Адже сьогодні нам так потрібні милосердя, любов, так потрібна злагода.