Міжнародна наукова конференція на тему «Товариство «Просвіта» і західноукраїнське національне відродження в контексті культурно-політичного розвитку народів Австро-Угорщини» - Стеблій, Ф.І.; Пашук, В.С. (Український історичний журнал, 1994)
Засновано «Просвіту» в Львові 8 грудня 1868 р., і в рік 125-річного її ювілею, 6-7 грудня 1993 р., було проведено Міжнародну наукову конференцію на тему «Товариство «Просвіта» і західноукраїнське національне відродження в контексті культурно-політичного розвитку народів Австро-Угорщини». Конференцію організовано на базі Інституту українознавства ім. І Крип'якевича АН України.