Справа Олександра Довженка (До 100-річчя з дня народження) - Коваль, М.В. (Український історичний журнал, 1994)
В наші дні стало можливим більш чи менш докладно розповісти про цю «справу», а фактично про незвичайну політичну провокацію, яку затіяли у розпал страхітливої війни Сталін і Хрущов проти української культури та її провідних діячів.