З Історії будівництва Чорнобильської АЕС (Український історичний журнал, 1994)
Запропонована увазі читачів добірка документів є першою спробою більш повного розкриття такого питання в історії ЧАЕС, як початок створення станції, коли формувався і працював великий колектив її будівників, коли вирішувалися характерні для планової системи господарювання проблеми неможливості виконання поставлених завдань через недостатнє їх матеріально-технічне та фінансове забезпечення, через неузгодженість дій багатьох складових такого механізму, як будівництво великого енергетичного об'єкта.