Про створення Наукової ради АН УРСР з проблем історичної науки - Зінченко, Ю.І. (Український історичний журнал, 1988)
Згідно з постановою Президії АН УРСР при Відділенні історії, філософії та права Академії наук Української РСР створено Наукову раду АН УРСР з проблем історії. Це створення спраятиме дальшому поліпшенню координаційної діяльності в галузі історичної науки.