Мартиненко Володимир Никифорович (Український історичний журнал, 1988)
18 квітня 1988 р. після тяжкої тривалої хвороби помер старший науковий співробітник Інституту історії АН УРСР кандидат історичних наук В. Н. Мартиненко. Обірвалося життя комуніста, науковця, дипломата, активного громадського і політичного діяча.