Створення міського молодіжного дискусійного центру при Інституті історії АН УРСР - Тараненко, М.С. (Український історичний журнал, 1988)
Враховуючи підвищений інтерес молоді до історичного минулого своєї Батьківщини, Рада молодих учених Інституту історії АН УРСР виступила з ініціативою - регулярно проводити дискусії з цілого ряду питань, які особливо цікавлять шанувальників історії. В їх обговоренні можуть взяти участь провідні спеціалісти-історики, всі бажаючі. Перше засідання молодіжного історичного дискусійного центру відбулося 14 квітня 1988 р.