Каришковський Петро Йосипович (Український історичний журнал, 1988)
6 березня 1988 р. раптово помер український радянський вчений, доктор історичних наук, професор, завідуючий кафедрою історії стародавнього світу і середніх віків Одеського державного університету Петро Йосипович Каришковський,