Конференція з проблем історії революції 1905—1907 рр. - Сарбей, В.Г.; Заплатников, Л.Т. (Український історичний журнал, 1991)
Наукова конференція на тему «Перша російська революція 1905-1907 років у світлі нового історичного мислення», ініціаторами якої стали Інститут історії України АН УРСР та Горлівський державний педагогічний інститут іноземних мов, відбулася 18-19 грудня 1990 р. у м. Горлівці Донецької області.