Загибель Івана Богуна - Яковлева, Т.Г. (Український історичний журнал, 1991)
Події, пов'язані з невдалим походом Яна Казиміра на Русь у 1663-1664 рр., не привернули особливої уваги істориків. Вони виділили лише один факт-- загибель Івана Богуна, героя визвольної війни українського народу 1648-1654 рр." Але при цьому якось забували, що з ним польська шляхта розправилася саме тому, що його дії перекреслили її плани.