Драматична сторінка історії чекістського підпілля в Києві (1941—1942 рр.) (Український історичний журнал, 1991)
Серед численних документів про Велику Вітчизняну війну, що зберігаються в Архіві ЦК КПУ, увагу дослідника, як і широких кіл читачів, не може не привернути стенограма бесіди в Українському штабі партизанського руху (УШПР) у травні 1943 р. з М. І. Груздовою -- однією з активних учасниць київської підпільної групи держбезпеки на чолі з І. Д. Кудрею («Кондратюком»).