Про перші дні Великої Вітчизняної війни (Український історичний журнал, 1991)
Документи, що публікуються нижче, висвітлюють найважчі і разом з тим героїчні дні початку Великої Вітчизняної війни, хід бойових дій Радянських Збройних Сил на Південно-Західному напрямку в початковий період війни. Вони дають певне уявлення про труднощі, яких зазнали радянські війська під Дубно, Луцьком і Ровно. Документи свідчать про героїзм, самовідданість, стійкість, безмежну відданість воїнів своїй Батьківщині, дають змогу глибше зрозуміти причини невдалих дій наших військ на початку війни.