Польська історична література про українське козацтво - Бєляков, Г.Ф.; Бєлякова, О.Г. (Український історичний журнал, 1991)
Аналізуються твори польських істориків 60-х — першої половини 80-х років, присвячені генезису та еволюції військово-політичної організації українського козацтва, його ролі в установленні державності на Україні. Анализируются произведения польских историков 60-х — первой половины 80-х годов, посвященные генезису и эволюции военно-политической организации украинского казачества, его роли в становлении государственности на Украине.