Деформації в розвитку українського села у 80-х — на початку 90-х років - Панченко, П.П. (Український історичний журнал, 1992)
В статті висвітлюється складний еволюційний процес в українському селі у 80-х — на початку 90-х років. Відверто розповідається про дискримінаційну політику держави щодо нього. В статье освещается сложный эволюционный процесс в украинском селе в 80-х — начале 90-х годов. Откровенно ведется речь о дискриминационной политике государства по отношению к нему.