Наукова конференція «Інтелігенція Закарпаття XIX ст. і розвиток гуманітарних наук у контексті міжслов'янських взаємозв'язків» - Гранчак, І.М.; Зимомря, М.І. (Український історичний журнал, 1991)
23--25 жовтня 1990 р. в Ужгороді відбулася наукова конференція на тему: «Інтелігенція Закарпаття ХІХ ст. ї розвиток гуманітарних наук у контексті міжслов'янських взаємозв'язків». Форум був присвячений 45-річчю заснування Ужгородського університету, ювілей якого широко відзначався в області.