М. С. Грушевський: між історією і політикою (1924-1934 рр.) - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 1991)
Висвітлюються перипетії гострого протиборства навколо підготовки і відзначення 60-річного ювілею Грушевського восени 1926 р. Освещаются перипетии острого противоборства вокруг подготовка и празднования 60-летнего юбилея Грушевского осенью 1926 г.