Сталінізм і Україна - Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 1991)
У даному розділі статті завершується висвітлення політичної справи «СВУ». Спираючись на невідомі раніше матеріали, автор торкається іншого сфабрикованого злочину— справи «Українського національного центру» (УНЦ), в яку були втягнуті академіки М. С. Грушевський та М. І. Яворський. В данном разделе статьи завершается освещение политического дела «СВУ». Основываясь на неизвестных ранее материалах, автор касается другого сфабрикованного преступления — дела «Украинского национального центра» (УНЦ), (в которое были втянуты академики М. С. Грушевский и М. И. Яворский.