Україна. Історія - Субтельний, О. (Український історичний журнал, 1991)
Висвітлюються події 20-х років на Україні, пов’язані з переходом від політики воєнного комунізму до непу, утворенням Союзу ІРСР, українізацією. Коротко розкривається сутність національного комунізму. Освещаются события 20-х годов на Украине, связанные с переходом от политики военного коммунизма к нэпу, образованием Союза ССР, украинизацией. Кратко раскрывается сущность национального коммунизма.