Преса України другої половини 50-х — початку 60-х рр. як об'єкт кліометричних досліджень у сучасному джерелознавстві - Ганжуров, Ю.С. (Український історичний журнал, 1991)
Розкриваються результати застосування кількісних методів дослідження оповідних джерел на прикладах центральної республіканської преси періоду «хрущовської відлиги». Раскрываются результаты применения количественных методов исследования повествовательных источников на примерах центральной республиканской прессы периода «хрущевской оттепели».