3. Когут. Російський централізм і українська автономія. Імперське поглинення гетьманства. 1760—1830 рр. - Камінський, Є.Є. (Український історичний журнал, 1991)
Рецензія на видання: 3. Когут. Російський централізм і українська автономія. Імперське поглинення гетьманства. 1760—1830 рр. Гарвардський університет, 1988.-363 с.