Останні дні оборони Севастополя 1941—1942 рр. - Ванєєв, Г.І. (Український історичний журнал, 1991)
Автор — доктор історичних наук Г. І. Ванєев — зосереджує увагу на дослідженні та узагальненні дій військ Севастопольського оборонного району в період останнього (червневого 1942 р.) ворожого наступу на місто, з'ясуванні причин, через які героїчна оборона Севастополя закінчилася трагедією. Розповідь побудована на освоїм нових архівних даних, причому значна їх частина вводиться до наукового обігу вперше. Автор — доктор исторических наук Г. И. Ванеев — сосредоточивает внимание на исследовании и обобщении действий войск Севастопольского оборонного района в период последнего (июньского 1942 г.) вражеского наступления на город, выяснении причин, из-за которых героическая оборона Севастополя закончилась трагедией. Очерк построен на основании новых архивных данных, причем значительная их часть вводится в научный оборот впервые.