Анархісти на Україні в 1903—1908 рр. - Лебеденко, О.М. (Український історичний журнал, 1991)
Висвітлюється питання, пов’язані з виникненням та діяльністю анархістських організацій на Україні в 1903—1908 рр., показано складний комплекс взаємовідносин різних груп та течій даного напряму у роки першої російської революції. Освещаются вопросы, связанные с возникновением и деятельностью анархистских организаций на Украине в 1903—1908 гг., показано сложный комплекс взаимоотношений различных групп и течений данного направления в годы первой русской революции.