М. С. Грушевський: між історією і політикою (1924-1934 рр.) - Пиріг, Р.Я. (Український історичний журнал, 1991)
Йдеться про останні роки життя та діяльності М. С. Грушевського та розкривається зміст кампанії «викриття» вченого в республіці. Идет речь о последних годах жизни и деятельности М. С. Грушевского, раскрывается содержание кампании «разоблачения» ученого в республике.