Міжнародна наукова конференція, присвячена 500-річчю українського козацтва - Щербак, В.О. (Український історичний журнал, 1991)
Славний ювілей українського козацтва широко відзначається в нашій: республіці. Цій знаменній даті була присвячена міжнародна наукова конференція, яка проходила 13--17 травня 1991 р. у Києві та Дніпропетровську. Її організували АН України, Інститут історії України АН України та Дніпропетровський держуніверситет. У роботі форуму взяли участь майже 130 вчених з України, Росії, Польщі, Німеччини, США