Наукова конференція «Рік 1941: трагічне і героїчне» - Руденко, Н.М.; Франчук, Є.І. (Український історичний журнал, 1991)
28-30 травня 1991 р. у Луцьку відбулася наукова конференція на тему «Рік 1941: трагічне і героїчне», присвячена 50-річчю нападу фашистської Німеччини на Радянський Союз та початку партизанського руху на тимчасово окупованій території нашої країни. Її організували відділ історії України періоду другої світової війни Інституту історії України АН УРСР та Луцький державний педагогічний інститут ім. Лесі Українки.