Загадковий Ізяслав з Галицько-Волинського літопису - Котляр, М.Ф. (Український історичний журнал, 1991)
Розглянуто фрагмент Галицько-Волинського літопису, що датується 1254 р., в якому йдеться про напад якогось Ізяслава на Данила Галицького. Доводиться, що ворогом Данила був новгород-сіверський князь Ізяслав Володимирович, онук Ігоря Святославича — героя «Слова о полку Ігоревім». Рассмотрен фрагмент Галицко-Волынской летописи, датированный 1245 г., в котором идет речь о нападении какого-то Изяслаза на Данила Галицкого. Доказывается, что врагом Данила был новгород-северский, князь Изяслав Владимирович, внук Игоря Святославича — героя «Слова о полку Игоревен.