Міжнародні зв’язки педагогів України у 20-х —на початку 30-х рр. - Сухомлинська, О.В. (Український історичний журнал, 1991)
Розповідається про зв’язки між педагогами України та їхніми зарубіжними колегами у 20-х—на початку 30-х років, що здійснювалися через міжнародний професійний учительський рух і розвивалися в трьох головних напрямах: безпосередні контакти, публікаторська діяльність, педагогічні взаємовпливи. Рассказывается о связях между педагогами Украины и их зарубежными коллегам» в 20-е — начале 30-х годов, которые осуществлялись через международное профессиональное учительское движение и развивались в трех главных направленияхг непосредственные контакты, публикаторская деятельность, педагогические взаимовлияния.