Богдан Хмельницький і проблеми державності України - Стєпанков, В.С. (Український історичний журнал, 1991)
Висвітлюються малодосліджені у вітчизняній науці питання формування української державності. Зокрема, йдеться про державне будівництво на Україні всередині XVII ст.