Між двома війнами (1921—1941 рр.) - Кульчицький, С.В. (Український історичний журнал, 1991)
У статті на основі нових підходів, з використанням не відомих раніше даних розкриваються кардинальні питання історії України міжвоєнного періоду — перехід до нової економічної політики, утворення Союзу РСР, успіхи і труднощі індустріалізації, колективізація і голод 1932—1933 рр., культурне життя, возз’єднання українських земель. В статье на основе новых подходов, с использованием не известных ранее данных раскрываются кардинальные вопросы истории Украины межвоенного периода — переход к новой экономической политике, образование Союза ССР, успехи и трудности индустриализации, коллективизация и голод 1932 — 1933 гг., культурная жизнь, воссоединение украинских земель.