Перебудова та минуле неросійських народів - Величенко, С. (Український історичний журнал, 1992)
Автор — дослідник з Торонтського університету (Канада) — робить спробу показати стан вивчення за часів існування системи тоталітаризму в колишньому СРСР проблем взаємовідносин Росії та неросійських народів, аналізує дискусії з цих проблем, що розгорнулися серед радянських істориків у кінці 80-х років. Автор — исследователь из Торонтского университета (Канада) — делает попытку показать состояние изучения во времена существования тоталитарной системы в бывшем СССР проблем взаимоотношений России и нероссийских народов, анализирует дискуссии по этим проблемам, развернувшиеся среди советских историков в конце 80-х годов.