Чернихівська трагедія 1908 р. - Свежинський, П.В. (Український історичний журнал, 1992)
Розповідається про один з трагічних епізодів боротьби трудящих Галичини за своє соціальне й національне визволення — сутичку громади с. Чернихова з властями, що виникла у травні 1908 р. на грунті економічних утисків селянства поміщиками. Рассказывается об одном из трагических эпизодов борьбы трудящихся Галиции за свое социальное и национальное освобождение — стычке общины с. Черныхова с властями, возникшей в мае 1908 г. на почве экономических притеснений крестьянства помещиками.