М. П. Драгоманов і російський лібералізм - Киян, О.І. (Український історичний журнал, 1992)
Розповідається про співробітництво М. П. Драгоманова з журналом «Вестник Европи», що видавався в Петербурзі. Висвітлюється його боротьба за національні й соціальні інтереси українського народу. Рассказывается о сотрудничестве М. П. Драгоманова с журналом «Вестник Европы», издававшимся в Петербурге. Освещается его борьба за национальные и социальные интересы украинского народа.