Сталінізм і Україна - Шаповал, Ю.І. (Український історичний журнал, 1992)
У даному розділі статті йдеться про події 1937 р. Автор торкається «справи боротьбистів», яка виникла влітку 1937 р. і призвела до самогубства П. П. Любченка, арешту і розстрілу А. А. Хвилі та загибелі інших партійних, державних, військових діячів. В данном разделе статьи идет речь о событиях 1937 г. Автор касается «дела боротьбистов», которое возникло летом 1937 г. и привело к самоубийству П. П. Любченко, аресту и расстрелу А. А. Хвили и гибели других партийных, государственных и военных деятелей.