Данило Апостол — гетьман Лівобережної України (1727—1734 рр.) - Герасименко, Н.О. (Український історичний журнал, 1992)
Висвітлюється життєвий шлях Данила Апостола. Основну увагу приділено його діяльності на посаді гетьмана — створенню «Пунктів», що регламентували політичне та економічне життя Лівобережної України, та роботі по кодифікації українського права. Освещается жизненный путь Даниила Апостола. Основное внимание уделяется его деятельности на посту гетмана — созданию «Пунктов», которые регламентировали политическую и экономическую жизнь Левобережной Украины, и работе по кодификации украинского права.