Допомога українському народу з боку громадськості США та Канади у роки другої світової війни - Вронська, Т.В. (Український історичний журнал, 1992)
Зроблено спробу, базуючись на синтезі архівних джерел та літератури діаспори США й Канади, показати значення гуманітарної допомоги української громади цих країн визволеним районам України під час другої світової війни. Автор вводить до наукового обігу конкретні дані про чисельність промислових товарів, що надходили до всіх великих міст та областей республіки з-за океану. Проаналізовано надходження речей з американських подарунків до окремих категорій населення. Предпринята попытка, основываясь на синтезе архивных источников и литературы диаспоры США и Канады, показать значение гуманитарной помощи украинской общины этих стран освобожденным районам Украины во время второй мировой войны. Автор вводит в научный оборот конкретные данные о численности промышленных товаров, поступающих во все большие города и области республики из-за океана. Проанализировано поступление вещей из американских подарков к отдельным категориям населения.