До оцінки наукової й громадської діяльності М. І. Костомарова - Пінчук, Ю.А. (Український історичний журнал, 1992)
Розкрито зміст і показано значення наукової та громадської діяльності М. І. Костомарова, порушено питання про існування його історичної школи та вшанування пам’яті цього визначного вченого. Раскрыто содержание и показано значение научной и общественной деятельности Н. И. Костомарова, затронут вопрос о существовании его исторической школы и о чествовании этого выдающегося ученого.