В'ячеслав Липинський — засновник державницької школи в українській історіографії - Пеленський, Я. (Український історичний журнал, 1992)
В'ячеслав Липинський - один з провідних українських істориків, очевидно, найоригінальніший політичний теоретик, соціолог та ідеолог.