С. Наливайко і повстання 1591—1596 рр. у пам'яті сучасників і нащадків - Леп'явко, С.А. (Український історичний журнал, 1992)
Аналізуються численні свідчення про козацькі повстання 1591—1596 рр., які передавалися з покоління в покоління аж до середини XVII ст. Анализируются многочисленные свидетельства о казацких восстаниях 1591—1596 гг., которые передавались из поколения в поколение вплоть до середины XVII в.